Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Uienstoofpotje met toast en geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit stoofpotje is heerlijke gezonde winterse comfortfood. Het is een vegetarisch gerechtje met winterse groenten in de hoofdrol dat je op ongeveer 45 minuten op tafel hebt staan!

 

Je kan het eten als lunch, of je kan er ook een hoofdgerecht van maken. Geef er in dat geval nog een frisse groene salade bij.

Het superleuke recept komt uit het Foodies Magazine van februari 2020.

Ingrediënten

  • 750 g uien
  • 250 ml bruin bier
  • 8 sneetjes bruin (zuurdesem)brood
  • 250 geitenkaas (rol)
  • 1 el bloem
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • enkele takjes verse tijm
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper, zout en nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Pel de uien en snijd ze in grove parten. Verhit een klontje boter samen met een eetlepel olijfolie in een ruime kookpan, voeg er de gesneden uien aan toe en bak ze op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten. Roer geregeld in de pan. Na ongeveer 20 minuten zullen de uien helemaal zacht zijn en een mooie diepgouden kleur hebben.
  2. Bestrooi de uien met de bloem, roer alles goed onder elkaar en bak nog 1 minuut verder. Blus de uien met het bruine bier, roer alles goed los en voeg ook de blaadjes van de tijm en het halve bouillonblokje toe.  Stoof de uien verder in het bier gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten op een niet te hoog vuur.
  3. Kruid de uien met zout, peper en een beetje nootmuskaat.
  4. Verwarm voor de toast de oven voor op de grillstand. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze op het brood.
  5. Leg de sneetjes brood met de geitenkaas ongeveer 3 minuten onder de voorverwarmde grill totdat de geitenkaas mooi gratineert. Let wel goed op dat de randjes van het brood niet verbranden.
  6. Serveer de gestoofde uien met de gegratineerde toast.

Tip

Eet er een frisse groene salade bij om er een complete maaltijd van te maken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen