Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tortellini met romige saus van geroosterde tomaten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Echt heerlijk, deze tortellini met romige saus van geroosterde tomaatjes! De oven doet het meeste werk voor jou, handig toch? Als ik deze saus maak, bereid ik een dubbele portie, en dan vries ik de helft in voor een volgende keer.

Ingrediënten

  • 900 g cocktailtomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g honingtomaatjes
  • 150 g mascarpone
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 750 g koelverse tortellini met ricotta en spinazie
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht).
  2. Was de cocktailtomaten, leg ze op een bakplaat met bakpapier en leg er de teentjes knoflook (ongepeld) tussen. Sprenkel olijfolie over de tomaten en bestrooi ze met een beetje zout. Zet de bakplaat met de tomaten ongeveer 60 minuten in de oven, voeg daarna de honingtomaatjes toe en zet alles nog 45 minuten verder in de oven, totdat de tomaten zacht en sappig zijn. Haal de tomaten uit de oven en houd de honingtomaatjes apart.
  3. Duw de geroosterde knoflook uit de schilletjes en doe hem samen met de geroosterde cocktailtomaten in een blender. Voeg 100 g mascarpone toe samen met het halve blokje groentenbouillon en een scheutje water en mix alles tot een gladde romige saus. Kruid royaal bij met vers gemalen peper en zout.
  4. Kook ondertussen de koelverse tortellini beetgaar in licht gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een minuut of twee koken is vaak al genoeg.
  5. Meng de tortellini onder de saus, en dien de pasta op met de geroosterde honingtomaatjes die je hebt apart gehouden, een extra schep mascarpone, een scheutje goede olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Tip

De oven doet het meeste werk voor jou, handig toch?

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen