Mooi groene komkommer spinazie soep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep heeft door de combinatie van de komkommer met de spinazie die apart geblancheerd wordt en daarna toegevoegd, een heel mooi groen kleurtje en een lekkere zachte maar toch eigen smaak.

 

Ik vind het zeker een aanrader die je eens moet uitproberen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 komkommer
  • 1 stronk prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • een goede handvol spinazie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • een klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de prei en selder en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de ui in grove stukken.Was en schil de komkommer en snijd hem in grove stukken. Houd de schillen van de komkommer apart, die gebruiken we straks verder. Zorg ervoor dat de stukken van alle groenten ongeveer even groot zijn, de stukken moeten niet te klein zijn, dat bespaart je alvast wat snijwerk!
  2. Smelt een klein klontje boter in een soeppan en voeg de gesneden prei, selder ui en komkommer toe. Stoof ze even aan maar laat ze niet kleuren. Roer af en toe om.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Bind de peterselie, de tijm en het laurier samen tot een mooi kruidentuiltje en leg ze mee in de soep om mee te koken. Tip: ik gebruik altijd een wegwerptheezakje om mijn kruiden in te doen en leg ze zo mee in de soep.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken gedurende ongeveer 20 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Was ondertussen de spinazieblaadjes en dep ze droog. Breng een pot met water aan de kook en blancheer hierin de schillen van de komkommer en de gewassen spinazieblaadjes gedurende 1 à 2 minuten. Giet ze af en koel ze onmiddellijk af onder stromend koud water. Druk het overtollige vocht er zo veel mogelijk uit en houd ze even opzij.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de gare soep en mix de soep met een staafmixer.
  8. Voeg nu de geblancheerde en afgekoelde spinazie en komkommerschillen toe en mix de soep opnieuw. Je zal de mooie groene kleur zien verschijnen 🙂
  9. Kruid naar smaak met peper en zout.

Tip

Voor een fijnere soep kan je de soep even zeven nadat je ze voor de eerste keer hebt gemixt. Ik zou ze niet zeven helemaal op het einde want dan heb je kans dat je de kleur terug verliest.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept