Lasagne met aubergine

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekkere zomerse versie van lasagne, boordevol laagjes aubergine! Ik gebruikte een ovenschaal van 27 op 20 cm, wat overeenkomt met een portie voor 3 personen.

Ik maakte dit recept in samenwerking met  Koken met DeMorgen, het was er gisteren het recept van de dag.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 50 ml olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl cayennepeper
  • zout en peper
  • 700 ml tomatensaus (kant en klaar)
  • 150 g verse lasagne vellen
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte parmezaan
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de aubergines en snijd ze in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrooi de plakken aubergine met zout aan beide kanten en laat ze ongeveer 10 minuten rusten. Het overtollige vocht zal er zo uit komen en je aubergine zal mooier gebakken kunnen worden. Spoel na 10 minuten het zout er grondig af en dep de plakjes aubergine goed droog.
  2. Meng de olijfolie met de gedroogde oregano en de cayennepeper, en kruid het mengsel met wat zout en peper. Kwast de plakjes aubergine aan beide kanten lichtjes in met de kruidige olijfolie en bak ze in een anti-aanbakpan op voldoende hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Doe dat in porties zodat de plakken aubergine niet op elkaar liggen in de pan, maar naast elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  4. Bedek de bodem van een ovenschaal van 27 cm met een laagje tomatensaus, en leg er een vel lasagne bovenop. Maak dan een laagje met gebakken plakken aubergine en wat geraspte mozzarella en bedek dit weer met een vel lasagne. Herhaal met de tomatensaus en een vel lasagne en daarna weer met aubergines en mozzarella. Herhaal de laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig bovenaan met plakjes auergine, bestrooi ze met de overgebleven mozzarella en werk af met de geraspte parmezaan.
  5. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, en werk hem daarna eventueel nog af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Lekker zomers!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen