Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Braadkip met groenten uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Super gemakkelijk deze braadkip met groenten uit de oven! Gebruik een ruime ovenschaal of een braadslede, zet er een braadkip in en vul de ruimte rondom de kip met groenten. Schuif alles in de oven, en de oven doet de rest van het werk voor jou! Een prachtig gerecht dat mooi presenteert op tafel en dat iedereen graag zal eten, en het is bovendien volledig uit één pan of in dit geval: één ovenschaal.

Ingrediënten

  • 1 voldoende grote braadkip (1,6 kg)
  • 300 g zoete aardappel
  • 300 g aardappel (vastkokend)
  • 4 pruimtomaten
  • 400 g champignons
  • 2 rode uien
  • een halve onbehandelde citroen
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in even grote stukjes van ongeveer 3 centimeter. Meng ze met een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
  3. Snijd de citroen in 4 stukken. Vul de braadkip op met de stukken citroen, de takjes rozemarijn en de teentjes knoflook. Kruid de kip met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Giet een scheutje olijfolie over de kip en wrijf de olie in het vel van de kip.
  4. Zet de braadkip in een voldoende grote ovenschaal of in een braadslede en leg er de stukken aardappel en zoete aardappel rond. Zet de kip in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  5. Snijd ondertussen de pruimtomaten in de lengte in kwarten en snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de champignons in de helft of in kwarten, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Meng al deze groenten met een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng deze ook onder de groenten.
  6. Haal na een half uur de braadkip even uit de oven, en voeg de tomaten, rode uien en champignons toe aan de ovenschaal.
  7. Zet de braadkip met alle groenten opnieuw in de oven gedurende 30 à 40 minuten, afhankelijk van de grootte van de kip.
  8. Controleer de gaarheid van de kip met een satéprikker: steek een satéprikker in het dikste deel van de kip, als er volledig helder sap uitkomt is de kip gaar. De kerntemperatuur van de gare kip moet 75 graden zijn.
  9. Snij de braadkip in stukken en dien op met de groenten uit de ovenschaal en de vrijgekomen sappen.

Tip

Het leuke aan dit recept is dat je makkelijk kan variëren in de groenten die je toevoegt. Zo krijg je telkens weer nieuwe smaken, maar altijd op dezelfde makkelijke manier uit één pan.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen