Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Taco’s met groenten van hier

Beoordeling door het gezin

★★★★★

In samenwerking met Belorta en Santa Maria maakte ik deze heerlijke en verrassende taco’s boordevol groenten van hier, op smaak gebracht met de perfecte taco original mix. Lekker, origineel, en ook nog eens vriendelijk voor je budget!

 

Groenten van BelOrta, die zijn heerlijk van hier. Elke dag telen bijna 1.000 lokale telers de lekkerste groenten, waarna ze van het veld rechtstreeks op je bord belanden. Kraakvers, vol smaak en verbazend plezant voor iedereen aan tafel.

In dit recept gebruikte ik aubergines, courgettes, komkommers en tomaten van BelOrta.

 

Voeg daarbij het motto van Santa Maria “No more boring meals”… met de Taco Seasoning Mix. Dat is een kruiden mix van typisch Tex Mex kruiden, om alle taco vullingen meer smaak te geven. Past perfect bij gehakt maar kan ook prima gecombineerd worden met de groenten die ik voor deze taco’s gebruikte.

(advertentie)

Ingrediënten

  • 12 taco schelpen van Santa Maria
  • 1 aubergine van BelOrta
  • 1 courgette van BelOrta
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g gehakt
  • 1 zakje Taco Seasoning mix van Santa Maria
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd de helft van de komkommer in plakjes.
  3. Snijd de aubergines, courgettes en de rest van de komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm, en pers de teentjes look. Doe de blokjes aubergine, courgette en komkommer samen met de geperste knoflook in een ruime kom, voeg er een scheut olijfolie en wat zout aan toe en meng alles grondig door elkaar. Verspreid de groenten over de bakplaat en zet ze in de oven. Laat ongeveer 30 min garen en hussel ze halverwege eens door elkaar.
  4. Bak ondertussen het gehakt in wat boter op middelhoog vuur bruin, voeg de Taco Seasoning Mix toe samen met een scheutje water en bak nog even verder. Voeg de gegaarde groenten toe en meng alles door elkaar.
  5. Verwarm de taco schelpen ongeveer 15 minuten in de oven aan 125 graden.  Vul ze daarna met de mengeling van het gehakt en de groenten, en werk ze af met de blokjes tomaat, de schijfjes komkommer en de ringen rode ui.

 

Tip

Heerlijk bij deze zomerse temperaturen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen